نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Xiaomi Mi A3

3

گوشی Xiaomi Mi A1 به عنوان دستگاهی که از سیستم عامل اندروید وان (Android One) بهره می‌برد، توانست خیلی زود به موفقیت برسد و در واقع مسیر را برای همکاری شیائومی و گوگل هموار کرد.

در ادامه، مدل Mi A2 نمونه موفق‌تری به حساب آمد که تا حدودی ادامه‌دهنده مدل پیشین به شمار می‌رفت ولی اشکالاتی داشت.

حالا اما، Mi A3 سعی می‌کند اشتباهات پیشین این خط تولید از محصولات شیائومی را جبران کرده و دوباره گام در مسیر پیشرفت بگذارد.

طرفداران نسخه‌های خام اندروید حالا می‌توانند از کیفیت بالای تصاویر در نمایشگری از نوع Super AMOLED بهره ببرند.

در کنار این امکانات، پردازنده‌ای از  اسنپدراگون حضور دارد که عملکرد سریعی از خود به ثبت خواهد رساند. در پشت گوشی Mi A3، دوربین سه‌گانه‌ای جای‌گیری کرده که به شما اجازه می‌دهد در شب و روز تصاویر بسیار باکیفیتی بگیرید و در نهایت تکمیل‌کننده این مشخصات فنی، باتری 4030 میلی‌آمپری می‌باشد که باعث می‌شود صفحه نمایش دستگاه ساعت‌ها روشن مانده و کارهای مدنظر شما را انجام دهد.

شیائومی در این محصول میان‌رده خود از پوشش شیشه‌ای استفاده کرده که چارچوب آن را فلز تشکیل داده است. به علاوه، به خاطر وجود پوشش گوریلا گلس 5 در قاب پشتی و جلویی، کارایی و استحکام Mi A3 بسیار زیاد است.

شاید دوربین را بتوانیم نقطه عطف امکانات این دستگاه بدانیم زیرا لنز اصلی 48 مگاپیکسلی و لنز ثانویه آن 8 مگاپیکسلی اولترا واید است.

سنسور سوم موجود نیز از نوع تشخیص عمق می‌باشد که شاید در نگاه اول بی‌فایده به نظر بیاید ولی با عملکرد خوب خود هنگام گرفتن تصاویر پرتره شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

شیائومی با درنظرگرفتن جک هدفون 3.5 میلی‌متری، محل قرار دادن مموری کارت میکرو SD، رادیوی FM و البته باتری با ظرفیت بیشتر سعی کرده تا اشتباهات محصولات قبلی این خط تولید را جبران کند.

شاخص‌ترین ویژگی این دستگاه از نمای جلو، نمایشگر 720p است که نمی‌توانیم آن را پنل بالا رده‌ای بدانیم.

از آخرین باری که شاهد حضور چنین صفحه نمایشی در گوشی‌ها بودیم، زمان زیادی می‌گذرد اما حالا به نظر می‌رسد باید به این محصول شیائومی اعتماد کنیم.

آنباکسینگ و محتویات درون جعبه

درون جعبه Mi A3 کابل USB-C، شارژر 10 واتی و یک گارد محافظ خاکستری وجود دارد.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

بد نیست یادآور شویم که اگرچه این گوشی شیائومی از سیستم شارژ سریعی به نام Quick Charge 3.0 و آداپتور 18 واتی پشتیبانی می‌کند ولی در جعبه این دستگاه اثری از این شارژر دیده نمی‌شود.

البته این لوازم جانبی قیمت زیادی ندارد و می‌توانید به صورت جداگانه آن را خریداری نمایید.

طراحی

این محصول شیائومی با بدنه شیشه‌ای و فریم آلومینیومی به همراه پوشش گوریلا گلس 5 از استحکام بالایی برخوردار است بنابراین باید این دستگاه را شبیه به Mi 9 بدانیم.

با دلایل گفته شده، می‌توانیم این گوشی را از نظر ظاهری موبایل بالارده‌ای در نظر بگیریم ولی قیمت آن زیاد در حد و اندازه محصولات پیشرفته نیست.

بر این اساس، در قاب جلویی شاهد حضور نمایشگر Super AMOLED با رزولوشن HD+ و یک ناچ قطره‌ای هستیم.

گوشه‌های این صفحه نمایش به صورت گرد بوده ولی خودِ گوشی کاملاً صاف و صیقلی می‌باشد.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

 

در ناچ، دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی جای‌گیری کرده و در نوار مشکی رنگ بالا هم بریدگی برای اسپیکر به چشم می‌خورد که در کنار آن و در سمت چپ، سنسورهای نامرئی حضور دارند.

در مورد نمایشگر HD این دستگاه به موقع صحبت خواهیم کرد ولی بد نیست در همین قسمت بگوییم که کیفیت رنگ‌ها بسیار سرزنده و پویا بوده و کنتراست آنها نیز فوق‌العاده است.

البته برخی اوقات و هنگام مشاهده تصاویر پس‌زمینه ساده، امکان دارد شاهد پرش رنگ‌ها باشید که آن هم احتمالاً به خاطر شیوه قرارگیری ماتریکس PenTile می‌باشد.

در نهایت، نوار مشکی رنگ پایین برای یک پنل OLED کمی بزرگ به نظر می‌آید ولی به خاطر قیمت نه چندان بالای این محصول، می‌توانیم با این موضوع کنار بیایم. حداقلش این است که همه قسمت‌ها با گوریلا گلس 5 محافظت شده‌اند بنابراین از این نظر مشکلی وجود ندارد.

اما قبل از اینکه به قسمت عقبی این گوشی بپردازیم، باید به یک ویژگی بسیار عالی اشاره کنیم و آن هم سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش است.

به خاطر سرعت و دقت بالایی که این حسگر دارد، می‌توانیم آن را با نمونه اپتیکال موجود در مدل Mi 9T برابر بدانیم.

در مورد عملکرد این سنسور بگوییم که وقتی انگشت خود را روی آن قرار می‌دهیم، نمایشگر روشن و سپس قفل گوشی باز می‌شود.

همان‌طور که قبلاً هم گفتیم، در قاب پشتی نیز گوریلا گلس 5 وجود دارد اما این پوشش فقط تا کناره‌های گوشی کشیده شده است.

بهره‌مندی از چنین گوشه‌های گردی تا حدودی برای ما آشناست و سبب می‌شود Mi A3 را بیش از سایر مدل‌ها باریک‌تر نشان دهند ولی همین شیوه طراحی نیز امکان دارد به چشم برخی از افراد ناخوشایند بیاید.

سه لنز دوربین عقب، تقریباً فضای زیادی از قسمت پشتی این گوشی را اشغال کرده‌اند.

همانگونه که در مشخصات فنی دیدید، یک سنسور 48 مگاپیکسلی اصلی (وسط)، یک سنسور 8  مگاپیکسلی اولترا واید (بالا) و یک سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق (پایین) در این آرایش سه‌گانه حضور دارند.

لازم به ذکر است که فلاش LED هم در پایین این لنزها جای‌گیری کرده است.

می‌توانیم این‌گونه حدس بزنیم که وقتی Mi A3 را از روی قاب پشتی در سطح صافی می‌گذارید، به خاطر دوربین سه‌گانه شاید حالت نامتعادلی داشته باشد ولی بعید است کسی نسبت به این موضوع زیاد حساسیت به خرج دهد.

 

با مشاهده دقیق‌تر قاب پشتی این گوشی می‌توانیم بیشتر به شباهت این دستگاه با Mi 9 پی ببریم.

این محصول میان‌رده شیائومی به رنگ‌های آبی، خاکستری و سفید تولید شده که سیستم نام‌گذاری رنگ‌های گوشی Mi 9 هم شبیه همین موارد می‌باشد.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

 

برای نوشتن این مقاله نقد و بررسی از نمونه خاکستری رنگ استفاده شده است.

در مورد این پوشش شیشه‌ای بد نیست بگوییم که اگر اثر انگشتی روی آن باقی نماند، نور را به خوبی و با کیفیت بسیار بالایی منعکس خواهد کرد.

ضمن اینکه شما از این پوشش می‌توانید به عنوان آینه نیز استفاده کنید.

باید به شیائومی حق بدهیم زیرا نام‌گذاری این رنگ‌ها اصلاً کار آسانی نیست زیرا هر لحظه و در مواجهه با نور ظاهر آنها تغییر می‌کند.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

فریم فلزی این دستگاه هم به همان رنگ بدنه شبیه است و درخشندگی زیادی دارد.

به علاوه، به خاطر برآمدگی که چارچوب آلومینیومی دارد نباید انتظار داشته باشید که آن را مانند سایر دستگاه‌ها که گوشه تیزی دارند، راحت بگیرید.

در ضمن، اگر تصمیم دارید از این گوشی بدون گارد محافظ استفاده کنید، باید بسیار محتاطانه عمل نمایید.

محل قرار دادن سیمکارت در گوشه همین فریم به کار رفته و در آن یا می‌توانید دو سیمکارت نانو و یا یک سیمکارت نانو و یک مموری کارت میکرو SD قرار دهید.

در واقع به نظر می‌رسد شیائومی نسبت به اعتراضات وارد آمده به محصولات پیشین این خط تولید گوش داده و محل قرار دادن مموری کارت را دوباره به این دستگاه آورده است.

در بالای این چارچوب، جک هدفون 3.5 میلی‌متری و سنسور IR به چشم می‌خورد.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

در پایین نیز اسپیکر، میکروفون و درگاه USB-C حضور دارند.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

ابعاد این دستگاه 8.5 * 71.9 * 153.5 میلی‌متر است که نسبت به مدل Mi A2 به میزان 5 میلی‌متر کوتاه‌تر و 2 میلی‌متر باریک‌تر می‌باشد.

در مدل قبلی گوشی مورد بحث ما، نمایشگر 6 اینچی قرار گرفته بود که حاشیه‌های مشکی رنگ اطراف آن هم بسیار زیاد بودند.

Mi A3 حدود 174 گرم وزن داشته و در مقایسه با دو مدل پیشین 8 گرم سنگین‌تر است.

به طور کلی، Mi A3 گوشی با ظاهر بسیار جذاب و کیفیت ساخت فوق‌العاده است.

شاید نتوانیم از برخی جهات این دستگاه را خوش‌دست بدانیم ولی وقتی می‌بینیم این قانون در مورد بعضی پرچمداران نیز صدق می‌کند، نمی‌توانیم شیائومی را به خاطر استفاده از برخی ترندهای بازار سرزنش کنیم.

پیشنهاد ما استفاده از یک قاب محافظ گوشی است تا هم گوشی راحت‌تر در دست قرار گیرد و هم ظاهر جذاب خودش را حفظ کند.

صفحه نمایش

این قسمت را با یک خبر خوب شروع می‌کنیم. شیائومی هم درست مانند سامسونگ رو به استفاده از پنل‌های OLED در محصولات میان‌رده خود آورده است.

البته مدل‌های قبلی یعنی Mi A2 و Mi A1 هم با نمایشگرهای IPS LCD خود کیفیت نسبتاً قابل‌قبولی داشتند ولی کیفیت تصاویر در پنل‌های OLED بسیار بهتر است.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

در اینجا باید به این حرکت رو به عقب Mi A3 اشاره کنیم که بر خلاف دو مدل پیشین که 1080p بودند، کیفیت تصاویر در این دستگاه به 720p رسیده است.

رزولوشن واقعی این گوشی با نسبت بدنه به تصویر 19.5:9 و تراکم پیکسلی 286 به 1560 * 720 پیکسل می‌رسد که اگرچه می‌تواند تا حدودی مناسب باشد ولی ماتریکس PenTile OLED برای نمایشگرهای رزولوشن پایین اصلاً پیشنهاد نمی‌شود زیرا پیکسل‌های آن نسبت به سایر صفحه نمایش‌های RGB کمتر بوده و متونی که با فونت دندانه‌دار نوشته شده‌اند، احتمالاً با کیفیت بالایی دیده نشوند.

بد نیست بگوییم که گلکسی اس 3 اولین گوشی بود که از PenTile AMOLED استفاده کرد و حتی این دستگاه که مربوط به سال 2012 بود نیز از Mi A3 تراکم پیکسلی بیشتری داشت به طوری که در هر اینچ 306 پیکسل به کار رفته بود.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

اما آیا با این حساب، مشکل تار شدن تصاویر به وجود می‌آید؟ پاسخ به این سؤال مثبت است چرا که در تصاویر پس‌زمینه ساده این موضوع بیشتر دیده می‌شود.

در مورد متون دارای فونت دندانه‌دار هم این قضیه صدق می‌کند.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

در نمایشگرهای رزولوشن پایین، پنل AMOLED نمی‌تواند کیفیت خودش را نشان دهد که البته عادت کردن به این موضوع چندان کار سختی نیست.

در واقع اگر به این موضوع پی ببرید که کیفیت تصاویر فدای عملکرد گیمینگ شده‌اند، کنار آمدن با این قضیه ساده‌تر می‌شود.

دقیقاً نمی‌دانیم که چرا شیائومی از نمایشگر 720p استفاده کرده ولی با انجام این کار، امکانات یک دستگاه گیمینگ را با قیمت کمتری در اختیار ما قرار داده است.

با 363 واحد روشنایی، میزان درخشندگی تصاویر در پنل OLED گوشی Mi A3 قابل قبول است.

متأسفانه سیستم عامل این دستگاه نسخه خام اندروید 9 می‌باشد و به همین دلیل خبری از حالت حداکثر روشنایی (High Brightness Mode) نیست.

با این حساب، حتی در روز هم نمی‌توانید صفحه نمایش این گوشی را بیشتر از 363 واحد روشن کنید.

کمترین میزان روشنایی 14.9 نیت است که چندان قابل قبول نیست.

به دست آوردن چنین امتیازاتی، در شرایطی که می‌بینیم اکثر گوشی‌های امروزی کیفیت بیشتری دارند، واقعاً ناامیدکننده است.

شیائومی وعده داده که این دستگاه می‌تواند به 102.7 درصد NTSC گاموت رنگی دست یابد که البته می‌توانیم این ادعا را تأیید کنیم.

در سمت دیگر، دقت رنگ‌ها زیاد بالا نیست چرا که رنگ آبی کمی کشیده به نظر می‌رسد و قرمز و خاکستری هم هاله‌ای کم‌رنگ‌تر به خود می‌گیرند ولی باز هم با تمام نقاط ضعف گفته شده، نمایشگر Mi A3 مناسب است.

دوام باتری

Mi A3 اولین گوشی از سری A است که ظرفیت باتری آن به 4030 میلی‌آمپر می‌رسد و این یعنی افزایش 35 درصدی نسبت به دو مدل Mi A2 و Mi A1.

این دستگاه از تکنولوژی Quick Charge 3.0 بهره می‌برد که اگر بتوانید باتری آن را با شارژر 18 واتی پر کنید، در عرض 30 دقیقه 45 درصد آن شارژ خواهد شد.

ضمن اینکه پر شدن 100 درصدی منبع انرژی هم تقریباً 100 دقیقه زمان خواهد برد.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

البته در جعبه این گوشی شارژر 10 واتی وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید در 30 دقیقه 28 درصد باتری و در مدت 150 دقیقه کل باتری را شارژ نمایید.

این دستگاه توانسته در آزمایش‌های تخصصی باتری به امتیاز 101 دست یابد بنابراین اگر نمایشگر Mi A3 را به صورت مداوم روشن نگه دارید، حداقل 12 ساعت و نیم دوام خواهد آورد.

ضمناً در صورتی که با آن فیلم تماشا کنید، 21 ساعت روشن خواهد ماند.

عملکرد گوشی در حالت استندبای هم در حد معمولی است. البته نه به اندازه دستگاه‌های دارای رابط کاربری MIUI زیرا آنها هنگام روشن بودن استندبای، گزینه‌های ذخیره نیرو دارند.

در این محصول شیائومی، یک اسپیکر به کار رفته که کیفیت صدای بالایی دارد و توانسته در آزمایش‌های تخصصی جایگاه دوم را به خود اختصاص دهد. با این اوصاف، باید امتیاز خوبی از این نظر به Mi A3 بدهیم.

کیفیت صدا

کیفیت صدای شنیده شده از شیائومی Mi A3 بسیار عالی است.

این موضوع وقتی صدا را در حد وسط قرار داده‌اید بیشتر احساس می‌شود، اما زمانی که هدفون‌ها را به گوشی وصل می‌کنید، کیفیت صدا افت می‌کند و فرکانس آن از حالت متعادل خارج می‌شود. ضمن اینکه صدای استریو کاهش می‌یابد به‌گونه‌ای که باید کیفیت مناسب را به کلی فراموش کنیم.

نسخه خام اندروید 9

از آن جایی که سیستم عامل گوشی شیائومی Mi A3 نسخه خام اندروید 9 است، رابط کاربری آن بسیار ساده می‌باشد.

با این تفاسیر، نوار اعلانات، بخش تنظیمات سریع، سوئیچ کننده برنامه‌ها، شیوه مشاهده اپلیکیشن‌ها در چند پنجره و برنامه‌های اخیر، درست مانند گزینه‌های موجود در اندروید 9 پای هستند.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

در سمت چپ، خوراک‌خوان گوگل وجود دارد که امکان شخصی‌سازی آن با افزودن شماره به ستون‌ها و ردیف‌ها، فعالسازی پخش اعلانات، پیشنهاد برنامه‌ها و چرخش نمایشگر فراهم است.

در وسط نمایشگر دکمه‌ای وجود دارد که فشردن آن شما را به هوم اسکرین می‌برد، کشیدن انگشت از پایین به بالا برنامه‌های اخیر را نشان می‌دهد، کشیدن انگشت از به سمت چپ حکم دکمه بازگشت را دارد و کشیدن انگشت به سمت راست شما را به آخرین نرم‌افزار در حال اجرا منتقل می‌کند.

علی‌رغم اینکه این شیوه ناوبری در برخی گوشی‌های اندرویدی با ضعف مواجه است ولی در Mi A3 مشکلی از این بابت وجود ندارد. به علاوه، شما این امکان را دارید تا از همان دکمه‌های ناوبری اندروید که در پایین نمایشگر اجرا می‌شوند نیز بهره ببرید.

شیوه بازگشایی قفل دستگاه با استفاده از سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش انجام می‌شود که هم دقت زیادی دارد و هم سریع است بنابراین این حسگر نمونه فوق‌العاده‌ای برای انجام کارهای روزمره با این دستگاه به شمار می‌رود.در کنار سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش، قابلیت تشخیص چهره هم در اختیارتان قرار گرفته که دقت زیادی ندارد.

به این نکته توجه داشته باشید که این ویژگی در همه کشورها فعال نیست.

همه نرم‌افزارهای پیش‌فرض موجود در این دستگاه توسط گوگل ارائه شده‌اند.

به علاوه، رادیوی FM هم نصب شده و با استفاده از اپلیکیشن Mi Remote می‌توانید از سنسور IR در بالای دستگاه استفاده کنید.

عملکرد و امتیازات بنچمارک

شیائومی Mi A3 اولین گوشی است که چیپ‌ست اسنپدراگون 665 در آن حضور دارد.

این پردازنده نسبت به مغز متفکر Mi A2 که اسنپدراگون 660 بود کمی قدرتمندتر شده به همین دلیل انتظار داریم بازی‌های بیشتری در آن اجرا شوند.

این چیپ‌ست با فرآیند 11 نانومتری تولید شده که در آن CPU هشت هسته‌ای Kryo 260، Kryo 150 Gold و Kryo 260 Silver وجود دارد.

سرعت هر کدام از هسته‌های موجود در این پردازنده 200 مگاهرتز است که در مقایسه با اسنپدراگون 660 شیائومی Mi A2 کمتر می‌باشد.

پردازنده گرافیکی Adreno 610 در مقایسه با Adreno 512 اسنپدراگون 660 عملکرد مشابهی دارد ولی به اندازه 20 درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند.

به منظور پشتیبانی از لنز 48 مگاپیکسلی دوربین، DSP و ISP جدید در این پردازنده به کار رفته ولی مودم آن همانند مودم اسنپدراگون 660 است.

عملکرد این دستگاه در بخش پردازنده تک هسته‌ای، در مقایسه با گلکسی A50 و شیائومی Redmi Note 7 به خاطر سرعت پایین‌تر CPU کندتر است.

عملکرد پردازنده چند هسته‌ای اما، بسیار عالی بوده و علی‌رغم فرکانس پایین‌تر، نسبت به سایر رقبا سرعت بیشتری دارد.

همان‌طور که گفتیم، پردازنده گرافیکی اسنپدراگون 665 شیائومی Mi A3 از نوع Adreno 610 می‌باشد که با Adreno 512 اسنپدراگون 660 تقریباً برابر است ولی انرژی کمتری مصرف می‌کند.

شاید بتوانیم این‌گونه بگوییم که عملکرد معمولی این چیپ‌ست در مقایسه با نمونه موجود در اسنپدراگون 660 کمی ضعیف‌تر است.

شیائومی Mi A3 به خاطر نمایشگر رزولوشن پایینی که دارد، از امتیاز ویژه‌ای برخوردار است زیرا به پردازنده گرافیکی کمک می‌کند تا عملکردی در حد گوشی‌های پرچمدار از خود به ثبت برساند.

در نهایت آزمایش AnTuTu به میان می‌آید که نشان می‌دهد شیائومی Mi A3 با مدل Redmi Note 7 همین شرکت، P30 Lite هوآوی و Galaxy A50 سامسونگ برابر است و با Pixel 3a XL هم فاصله زیادی ندارد.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

به خاطر قیمت مناسبی که شیائومی برای این محصول میان‌رده خود در نظر گرفته، باید این نوع عملکرد را مناسب بدانیم.

باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که سرعت این دستگاه به شدت به نمایشگر HD و پردازنده اسنپدراگون 665 آن متکی است بنابراین به همان اندازه که می‌توانید از آن به عنوان یک گوشی گیمینگ بهره ببرید، قادر خواهید بود کارهای روزانه خود را نیز با آن انجام دهید.

هنگام انجام آزمایشات گفته شده، شیائومی Mi A3 اصلاً داغ نکرد و سرعتش کاهش نیافت.

همانگونه که گفتیم، با توجه به قیمت مقرون به صرفه، می‌توانیم این دستگاه را محصولی گیمینگ بدانیم که طرفداران زیادی پیدا خواهد کرد.

 

دوربین

درست مانند شیائومی Mi 9T، در قاب پشتی این گوشی شاهد حضور سه لنز 48، 8 و 2 مگاپیکسلی هستیم که تنها دو سنسور اولی هنگام عکسبرداری فعال هستند.

با حسگر اصلی این دوربین می‌توانید تصاویری بگیرید که کیفیتی برابر با 12 مگاپیکسل دارند.

لنز بالایی، 8 مگاپیکسلی است که دریچه دیافراگم آن به f/2.2 می‌رسد و لنز پایینی آن 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق می‌باشد تا بتوانید با کمکش عکس‌های پرتره باکیفیتی بگیرید.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

نکته‌ای که باید در این قسمت به آن اشاره کنیم، نبود سیستم ثابت‌سازی تصاویر در این لنزهاست. بر این اساس، سایز سنسورهای اصلی و اولترا واید به ترتیب 0.8 و 1.12 میکرو متر می‌باشد.

نرم‌افزار دوربین این گوشی همانی است که در رابط کاربری MIUI شیائومی وجود دارد.

کشیدن انگشت از سمت چپ و راست شما را به حالات تصویربرداری می‌برد.

ضمن اینکه دستیابی به گزینه‌های تنظیمات بیشتر هم از طریق تب بالا فراهم است.

از این قسمت، می‌توانید آپشن‌هایی نظیر زیباسازی، HDR، هوش مصنوعی، حالت فیلمبرداری و کیفیت تصاویر را برگزینید.

دکمه‌های 0.6x، 1x و 2x بر روی قسمت منظره‌یاب دیده می‌شوند هرچند گزینه آخر نوعی زوم دیجیتال به حساب می‌آید.

لازم به ذکر است، در مواقعی که نور کافی وجود ندارد، حالت تصویربرداری در شب به نام Night Mode به کار رفته که برای بهره‌مندی از آن باید گوشی را برای مدت بیشتری روی سوژه مدنظر قرار دهید.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

حالت تنظیمات دستی هم فراهم شده که امکان استفاده از آن برای لنز 48 مگاپیکسلی وجود دارد.

کیفیت تصویر

تصاویر گرفته شده با کیفیت 12 مگاپیکسلی بسیار طبیعی بوده و در آنها جزئیات زیادی دیده می‌شود.

ضمن اینکه کنتراست هم بالا می‌باشد و رنج دینامیک چندان زیاد نیست. وضوح تصاویر مناسب بوده ولی شفافیت آنها کافی نیست.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

اگر علاقه‌مند به عکسبرداری با لنز 48 مگاپیکسلی هستید، حالتی در اختیارتان قرار گرفته که با این آپشن حجم تصاویر گرفته شده به 30 مگاپیکسل می‌رسد و فرآیند ذخیره‌سازی آنها هم بیش از حد طول می‌کشد.

البته تفاوت عملکرد این حسگر با عکس‌هایی که 12 مگاپیکسل کیفیت دارند زیاد نیست زیرا در برخی قسمت‌ها جزئیات حالت کشیدگی به خود می‌گیرند.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

در حالی که شیائومی Mi A3 لنز تله فوتو ندارد ولی میانبر زوم دو برابری (2.0x) روی نمایشگر به چشم می‌خورد. اگر از این قابلیت بهره ببرید، تصاویری خواهید گرفت که به صورت دیجیتالی زوم کرده‌اند.

اگر با لنز 8 مگاپیکسلی اولترا واید عکس بگیرید، کیفیت تصاویر خوب خواهد بود هرچند در مقایسه با خروجی سنسور اصلی تفاوت زیادی وجود دارد. البته در برخی قسمت‌ها نویز مشاهده می‌شود.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

اگر از گزینه اصلاح اتوماتیک لنز اولترا واید استفاده کنید، امکان دارد در گوشه برخی عکس‌ها رنگ‌ها کشیده شوند.

شیائومی یک دکمه عکسبرداری با هوش مصنوعی فراهم کرده که برای تشخیص منظره کارایی دارد.

یکی از کاربردهای این گزینه این است که به شما پیشنهاد خواهد داد تا در شرایط مختلف با کدام لنز عکسبرداری کنید. بر این اساس، اگر با گوشی که چند لنز دارد آشنا نیستید، بهتر است از هوش مصنوعی بهره ببرید.

حالا باید ببینیم این دوربین‌ها در شرایط کم نور چه عملکردی از خود به ثبت می‌رسانند.

تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی کیفیت خوبی داشتند هرچند دریچه لنز Mi A3 با دیافراگم f/1.79 در برخی مواقع نمی‌توانست تصاویر باکیفیتی بگیرد. نبود سیستم ثابت‌سازی، گوشی را مجبور می‌سازد تا سرعت شاتر دوربین را به 1.14 عدد در هر ثانیه برساند و از کیفیت استاندارد عکس‌ها بکاهد.

بر این اساس، هر چه حساسیت لنز بیشتر شود، نویز افزایش می‌یابد و در نتیجه جزئیات کمتر دیده می‌شوند.

استفاده از گزینه Night Mode که برای بهره‌مندی از آن باید 1 یا 2 ثانیه بیشتر گوشی را نگه دارید، به شما این امکان را می‌دهد تا در تاریک‌ترین محیط‌ها بیشترین میزان نوردهی را داشته باشید.

خروجی کار این آپشن در شیائومی Mi A3 مناسب بوده و سوژه‌های عکاسی کیفیت خوبی دارند. شاید نتوانیم این مورد را بهترین گزینه موجود در گوشی‌ها بدانیم ولی در مقایسه با آپشن موجود در محصولات هوآوی سرعت بیشتری دارد.

تصاویری که 12 مگاپیکسل کیفیت دارند و در شب گرفته شده‌اند، نسبت به آن‌هایی که در روز به ثبت رسیده‌اند اصلاً قابل‌مقایسه نیستند زیرا کشیدگی رنگ‌ها در آنها دیده می‌شود ولی با این وجود، باز هم نمی‌توانیم این موضوع را نقطه‌ضعف محصول شیائومی بدانیم.

برای عکسبرداری در شرایط کم نور، می‌توانید از لنز 48 مگاپیکسلی استفاده کنید که به وسیله آن تصاویری به ثبت می‌رسند که نویز دارند و چنان‌چه آنها را به کیفیت 12 مگاپیکسلی تبدیل کنید، شاید جزئیات بیشتری در آنها ببینید. البته این ترفند مشکل نورپردازی را حل نخواهد کرد ولی در به ثبت رسیدن جزئیات کمک می‌کند. به طور کلی، پیشنهاد ما استفاده از حالت شب است تا بتوانید تصاویری بگیرید که حجم زیادی ندارند و از طرفی، مدت ذخیره‌سازی آنها هم کمتر طول می‌کشد.

تصاویر گرفته شده با لنز اولترا واید در شب، خوب نیستند زیرا این سنسور اصلاً برای چنین شرایطی تولید نشده است. کاهش نویز عملکرد خوبی ندارد و نورپردازی هم خوب انجام نمی‌شود. به همه این موارد، کشیدگی رنگ‌ها را هم اضافه نمایید.

تصاویر پرتره

کیفیت تصاویر پرتره به ثبت رسیده با دوربین عقب شیائومی Mi A3 بستگی به شرایط نورپردازی دارد. اگر به اندازه کافی نور وجود داشت، عکس‌های خوبی به ثبت خواهند رسید که هم جزئیات را به خوبی نشان می‌دهند و هم تار نیستند.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

تصاویر سلفی

دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی فوق‌العاده است. این حسگر می‌تواند تصاویری بگیرد که هم رنگ‌ها را به خوبی نشان می‌دهند و هم کیفیت بالایی دارند.

البته مطمئناً با این سنسور نمی‌توانید به اندازه‌ای که می‌خواهید زوم کنید ولی با آن قادر خواهید بود تصاویری بگیرید که از نمای نزدیک ظاهر عالی دارند.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

علی‌رغم نبود سنسور تشخیص عمق، این لنز می‌تواند تصاویر سلفی بگیرد که پس‌زمینه آنها تار است هرچند امکان دارد این قضیه باعث کاهش شفافیت گردد.

ضبط ویدیو

به وسیله این دستگاه می‌توانید ویدیوهایی ضبط کنید که دارای کیفیت 4K هستند و در هر ثانیه 30 فریم را به ثبت می‌رسانند. سایر آپشن‌ها عبارتند از 1080p و 30 فریم بر ثانیه و 1080p و 60 فریم بر ثانیه. شاید در نگاه اول فکر کنید که می‌توانید با همه دوربین‌ها ویدیوهایی با چنین کیفیت‌هایی بگیرید اما واقعاً این‌گونه نیست. سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید این توانایی را دارد تا با کیفیت 1080p و 30 فریم بر ثانیه فیلم بگیرد.

فیلم‌های صحنه آهسته هم با کیفیت 1080p و 120 فریم بر ثانیه و 720p و 240 فریم بر ثانیه ضبط می‌شوند.

حالا بد نیست در مورد ویدیوهای ضبط شده با دوربین اصلی صحبت کنیم. بیت‌ریت ضبط فیلم در کیفیت 4K به 42 مگابیت بر ثانیه و در کیفیت 1080p به 20 مگابیت بر ثانیه می‌رسد. ضمن اینکه صدا هم با کیفیت استریو و با نرخ بیت‌ریت 96 کیلوبیت بر ثانیه ضبط می‌شود.

ویدیوهای 4K شفاف و واضح بوده و وقتی از نمای نزدیک به آنها نگاه می‌کنید، کیفیت فوق‌العاده‌ای دارند. کنتراست در آنها عالی، و رنگ‌ها خوب و واقعی هستند. به طور کلی کیفیت 4K عیب و نقصی ندارد.

کیفیت 1080p با 30 فریم بر ثانیه، در زمینه‌های ثبت جزئیات، کنتراست، دقت رنگ‌ها و رنج دینامیک عملکردی قابل قبول دارد. متأسفانه ویدیوهای 1080p با 60 فریم بر ثانیه آن‌طور که انتظار می‌رفت کیفیت خوبی ندارند.

کلیپ‌های به ثبت رسیده با لنز اولترا واید، رنگ‌های گرم را بهتر نشان داده و رنج دینامیک آن پایین‌تر است. همچنین ویدیوهای 1080p آن با 30 فریم بر ثانیه نسبت به فیلم‌های ضبط شده با لنز اصلی کیفیت پایین‌تری دارند ولی با این وجود باز هم قابل قبول هستند.

دکمه زوم دو برابری (2.0x) در قسمت ضبط ویدیو هم در دسترس است. در کیفیت 4K و با استفاده از این زوم دیجیتالی، تصاویر جزئیات را کمتری نشان می‌دهند اما اگر با کیفیت 1080p ویدیوهای زوم شده ضبط نمایید، خروجی کار شما فوق‌العاده خواهد شد.

سیستم ثابت‌سازی تصاویر تنها در کیفیت 1080p و 30 فریم بر ثانیه کاربرد دارد و در کنار این قابلیت، زوم دیجیتالی هم باعث می‌شود لرزش‌های اضافی گرفته شود.

جمع‌بندی

انتظار می‌رفت پس از اینکه طرفداران این خط تولید با گوشی Mi A2 و حذف امکاناتی نظیر جک هدفون 3.5 میلی‌متری، پشتیبانی از رادیو FM و محل قرار دادن مموری کارت ناامید شدند، Mi A3 جبران مافات کند و شیائومی هم به این موضوع کاملاً واقف بود و با قرار دادن یک باتری قدرتمندتر توانست مشتریان خود را دوباره به دست آورد.

کیفیت ساخت بالا، نمایشگر OLED، سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش، دوربین پیشرفته‌تر و چیپ‌ست قوی‌تر، امکانات هوشمندانه‌ای بودند که شیائومی برای یک دستگاه میان‌رده برگزید. البته برای زیاد نشدن قیمت، باید یک قسمت از این گوشی معمولی می‌بود که به نظر می‌رسد در اینجا قرعه به نام صفحه نمایش افتاده است.

نقد و بررسی جامع گوشی شیائومی Mi A3

نمایشگر Super AMOLED از رزولوشن 720p بهره می‌برد و ماتریکس PenTile باعث شده تا کیفیت آن کاهش یابد بنابراین نمی‌توانیم این پنل را برای وبگردی و مطالعه مورد مناسبی بدانیم.

یکی از مزایای این صفحه نمایش، توانایی پخش بازی‌ها و فیلم‌هاست زیرا هنگام فعالیت زیاد، کاربران متوجه پرش تصاویر نمی‌شوند. البته بعید است افراد زیادی حاضر باشند شیائومی Mi A3 را به همین دلیل خریداری کنند چرا که بیشتر به درد انجام کارهای روزانه می‌خورد و گیمینگ در اولویت بعدی قرار دارد.

رقبا و آلترناتیوها

در برخی بازارها، مدل Mi A3 را بعضاً CC9e می‌نامند. تنها تفاوت این دو دستگاه با هم این است که مدل دوم از رابط کاربری MIUI بهره می‌برد و به خاطر گزینه موجود، نمایشگر آن درخشندگی بیشتری دارد.

اگر بخواهیم گوشی بهتری از Mi A3 را معرفی کنیم، باید به گوشی Mi 9 SE اشاره نماییم که اگرچه شاید حدود 30 یورو گران‌تر باشد ولی رابط کاربری آن MIUI، نمایشگر آن 1080p HDR AMOLED و پردازنده آن قدرتمندتر است و لنز اولترا واید 13 مگاپیکسلی داشته و از یک لنز تله فوتو هم بهره می‌برد.

گلکسی A50 هم رقیب قابل احترامی برای Mi A3 به حساب می‌آید زیرا صفحه نمایش آن Super AMOLED بوده و سنسور اسکنر اثر انگشت آن زیر نمایشگر حضور دارد. سایر امکانات نظیر دوربین، چیپ‌ست و باتری هم تقریباً برابری می‌کنند. تنها با نمایشگری بهتر، شیائومی Mi A3 می‌تواند با وجود رقیبی مانند گلکسی A50 احساس خطر کند.

هوآوی P30 Lite هم آپشن بدی به شمار نمی‌رود چرا که در آن نمایشگری 1080p و LCD به کار رفته و از نظر کیفیت دوربین و دوام باتری عملکرد بهتری دارد. قیمت آن هم تقریباً با Mi A3 یکی است. در مورد این گوشی باید بگوییم که رابط کاربری آن EMUI می‌باشد و نه اندروید خام.

در نهایت اگر اندروید خام برایتان اهمیت دارد، بهتر است سراغ گوشی موتورولا One Vision بروید که نمایشگرش 6.3 اینچ IPS LCD بوده و دوربین سلفی آن در یک حفره کوچک قرار گرفته است. پردازنده اگزینوس آن هم درست مانند اسنپدراگون 665 شیائومی Mi A3 کار می‌کند و در زمینه دوربین عقب نیز از یک لنز 48 مگاپیکسلی اصلی و یک سنسور اولترا واید بهره می‌برد.

نظر نهایی

در میان گوشی‌هایی که به Mi A3 شباهت دارند، می‌توانیم دستگاه‌هایی پیدا کنیم که بهتر هستند. شاید به خاطر وجود نمایشگر 720p، این محصول شیائومی را بیشتر به گیمرها و کسانی که فیلم تماشا می‌کنند پیشنهاد کنیم و نه افرادی که می‌خواهند کتاب PDF بخوانند و وبگردی نمایند.

برخی از امکانات شیائومی Mi A3 با یکدیگر تناقض دارند. برای مثال، نمایشگر این گوشی انتخاب هوشمندانه‌ای است ولی رزولوشن آن خوب نیست. حالا با توجه به نتایج آزمایشات انجام شده، نمی‌توانیم آن را بهترین دستگاه بدانیم ولی به طور کلی آپشن مناسبی برای طرفداران گوشی‌های میان‌رده به حساب می‌آید.

یک نکته در مورد خرید این دستگاه بگوییم که ابتدا نمایشگر آن را در نظر بگیرید و سپس تصمیم نهایی را اتخاذ کنید.

نقاط قوت

  • ظاهر جذاب
  • پوشش گوریلا گلس 5 در قاب جلویی و عقبی
  • سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش سریع و دقیق
  • دوام باتری فوق‌العاده
  • اسپیکری دوگانه با صدای بلند
  • عملکرد مناسب به خصوص در بخش گیمینگ
  • رابط کاربری اندروید خام
  • دوربین کارآمد با وجود سه لنز در عقب
  • تصاویر سلفی باکیفیت
  • جک هدفون 3.5 میلی‌متری

نقاط ضعف

  • نمایشگری با رزولوشن 720p
  • عدم درخشندگی صفحه نمایش در زیر نور طبیعی
  • کیفیت نه چندان مناسب صدای خروجی

 

 

» منبع: تبلت فون

از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهیم شد

نظرتان را ارسال کنید

درباره ما

ما در تخفیف مال تلاش می کنیم با جستجو در اینترنت و همکاری با سایت ها و فروشگاه های گوناگون تخفیف ها و کپن های تخفیف متنوع را برای شما معرفی نماییم.

اشتراک در خبرنامه

شبکه های اجتماعی ما

تخفیف مال
Logo